Какво означават пептиди, информация за тях и как действат те

Пептидите са фрагменти от белтъчини, състоящи се от няколко молекули аминокиселинни (от 2 до 50), които имат фундаментална роля при вътреклетъчните функции. Те са част от естествената биологична дейност на организма. Поддържането на подходящ обем и активност на пептидите е необходимо за хомеостаза и нормално здраве. Изучаването им е започнало преди повече от 50 години. Изследванията са показали, че някои типове петиди са способни да лекуват заболявания, намаляват възпаленията и забавят процесите на преждевременно стареене. И това превръща тези миниатюрни биологични единици – биорегулатори, в революционно нов инструмент за превенция, лечение на различни заболявания.

Екип от руски учени под ръководството на проф. Владимир Хавинсон, НПЦРИЗ, Институт по биорегулация и геронотлогия, Петербург, са разработили уникален комплекс от препарати – пептидни биорегулатори, чрез които се подобряват обменните процеси в клетките и се възстановяват тъканите и органите. Голямата заслуга на тези учени е, че това научно откритие е превърнато в практически приложими продукти в полза на здравето на хората.

Клетката е структурната и функционална единица на всички живи организми. Тя е запазила свойствата си да се самообновява, саморегулира и самовъзпроизвежда.  Клетките имат набор белтъчни елементи, наречени органели, които са специализирани да изпълняват една или повече жизнени функции. Тези белтъчини се синтезират непрекъснато в жизнения цикъл на клетката за да може тя да функционира нормално. В процеса на самообновяване, старите отработени органели се разграждат, една малка част от тях /няколко молекули със специфична химична връзка/ пренася информация към ядрото за синтез на нови органели. Тези кратки химични молекули, носители на информация са наречени пептиди. Те имат строго специфично действие.

Биологична реакция не може да има, ако не се съвмести съответния пептид със съответното място в ДНК, т.е. те имат целенасочено действие. Внасяне в тялото на определен вид пептид от определен орган, може да окаже въздействие само върху съответния орган. Следва регенерация и възстановяване функцията на съответния орган по естествен път. Чрез високотехнологичен процес са създадени и се произвеждат пептидните биорегулатори, които са революционен подход към здравните проблеми на хората.

Клиничните изследвания проведени в Института по биорегулация и геронтология, както и многобройните уникални резултати на стотици хиляди пациенти през годините, са потвърдили високата ефективност на пептидните комплекси на фирма Peptides /Пептайдс/ като допълнение към лекарствено лечение или като самостоятелен метод.

Естественитe пептидни комплекси в комбинация с подходящи билки, лечебни гъби, водорасли имат неоспорими предимства:

  • Естествени продукти;
  • Лесни форми на приложение – трансдермално, сублингвално или перорално;
  • Имат нулеви показатели на тосичност и не предизвикват синдром на отмяна;
  • Не причиняват алергии, не изграждат антитела;
  • Съвместяват се с всички медекаментозни лечения;
  • Значително забавят процесите на стареене и удължават активното дълголетие;
  • Пептидите регенерират органите и тъканите на тялото, като го подмладяват с 30-38%;
  • Използват се самостоятелно, имат целево действие;
  • Могат да се приемат от всички възрастови групи;
  • Разработени са за превенция или възстановяване на определени органи и системи в човешкото тяло;
  • Високоефективни и при много разпространени дегенеративни и хронични заболявания като сърдечно-съдови, заболявания на черния дроб, нервната система, oпорно-двигателната система, храносмилателна система, ендокринната система, автоимунни и онкологични заболявания;
  • Имат разработени схеми от създателите на продуктите, с цел оптимални здравни ефекти;
  • Има на разположение консултанти на фирмата по отношение избора на подходящи продукти;
TOP